Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i zdrowy z dużą zawartością witamin zakwas z czerwonych buraków.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 83
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 31
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 282
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 83
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 31
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 282
Składniki
Obrane buraki kroimy w 8, układamy w słoju warstwa buraków, czosnek, chrzan, liść laurowy, ziele angielskie i kminek i tak układamy kolejne warstwy. Zalewamy to wodą osoloną letnią. Przykrywamy słój gazą lub tetrową pieluchą. Codziennie zaglądamy czy nie ma pleśni, po 5 dniach próbujemy. Jak dobry to cedzimy przez sitko i rozlewamy zakwas do czystych butelek a buraczki i czosnek mielimy i do słoiczków (na zupy), pasteryzujemy 15 minut. Smacznego!!!