Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbiteń to rosyjski napój na bazie miodu znany od XII wieku. Tutaj możemy od razu zauważyć, że (o szok!) miód jest gotowany i to przez wiele minut. Dlaczego? Ponieważ świeży miód działa śluzotwórczo, a śluz jest idealnym środowiskiem namnażania bakterii chorobotwórczych. Po zagotowaniu miód traci owe właściwości, a uzyskuje energię osuszającą( źródło Hajduczek-Naturalnie). Kto już smakra, niech lata do sklepu po składniki! Właśnie wypiłem pierwszy kubek i od razu poczułem ulgę. Polecam Arek Gie
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2074
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10175
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 962
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 230
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2074
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10175
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 962
Składniki
We wrzątku rozpuszczamy miód, przelewamy do rondla i gotujemy przez 20 min. pod przykryciem. Następnie dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 5 min. Wywar przecedzamy, pijemy zaraz po przygotowaniu.