Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbiteń to rosyjski napój na bazie miodu znany od XII wieku. Tutaj możemy od razu zauważyć, że (o szok!) miód jest gotowany i to przez wiele minut. Dlaczego? Ponieważ świeży miód działa śluzotwórczo, a śluz jest idealnym środowiskiem namnażania bakterii chorobotwórczych. Po zagotowaniu miód traci owe właściwości, a uzyskuje energię osuszającą( źródło Hajduczek-Naturalnie). Kto już smakra, niech lata do sklepu po składniki! Właśnie wypiłem pierwszy kubek i od razu poczułem ulgę. Polecam Arek Gie
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5576
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5576
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
We wrzątku rozpuszczamy miód, przelewamy do rondla i gotujemy przez 20 min. pod przykryciem. Następnie dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 5 min. Wywar przecedzamy, pijemy zaraz po przygotowaniu.