Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbiteń to rosyjski napój na bazie miodu znany od XII wieku. Tutaj możemy od razu zauważyć, że (o szok!) miód jest gotowany i to przez wiele minut. Dlaczego? Ponieważ świeży miód działa śluzotwórczo, a śluz jest idealnym środowiskiem namnażania bakterii chorobotwórczych. Po zagotowaniu miód traci owe właściwości, a uzyskuje energię osuszającą( źródło Hajduczek-Naturalnie). Kto już smakra, niech lata do sklepu po składniki! Właśnie wypiłem pierwszy kubek i od razu poczułem ulgę. Polecam Arek Gie
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 448
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 811
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 164
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 448
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 811
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 164
Składniki
We wrzątku rozpuszczamy miód, przelewamy do rondla i gotujemy przez 20 min. pod przykryciem. Następnie dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze 5 min. Wywar przecedzamy, pijemy zaraz po przygotowaniu.