Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpoczęcie dnia od smoothie pełnego witamin to prawdziwa przyjemność, zwłaszcza gdy jest ono zarówno odżywcze, jak i lekkie, a przy tym zaskakująco smaczne. Ten zielony koktajl odchudzający łączy w sobie wyjątkowy mix składników. Łodygi selera zmniejszające łaknienie, natka pietruszki zawierająca potężną dawkę witaminy C, pożywny banan oraz jabłko, które dodaje orzeźwiającej słodyczy – tworzą niepowtarzalny smak. Napój jest najlepszy tuż po przygotowaniu, a cały proces zajmuje zaledwie kilka minut, szczególnie jeśli zdecydujesz się użyć jabłek ze skórką. Ten zielony koktajl jest idealny na letnie dni lub jako oczyszczający detoks po okresie świątecznych uczt, stanowiąc zdrowe i energetyczne rozpoczęcie dnia.
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 28
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 532
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 109
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 537
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 28
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 532
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 109
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 537
Składniki
Dokładnie umyj jabłko, opłucz natkę pietruszki, szpinak i łodygi selera. Odłóż na ręcznik kuchenny. Jeśli masz specjalny wykrawacz do wydrążania jabłek, użyj go, a jeśli nie, przekrój jabłko na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Wrzuć pokrojone jabłko do kielicha blendera, po czym dodaj szpinak, posiekaną natkę pietruszki oraz posiekaną na mniejsze fragmenty łodygę selera i krążki banana. Następnie dodaj sok z cytryny, miód (jeśli wolisz słodsze koktajle) ora dolej wodę. Zblenduj wszystkie składniki, aby stworzyły jednolitą konsystencję. Jeśli chcesz uzyskać mniej gęste smoothie, dolej więcej wody.
Gotowy zielony koktajl odchudzający przelej do szklanek, udekoruj łodygami selera i natką pietruszki. Możesz posypać nasionami siemienia lnianego lub chia. Podczas upałów możesz wrzucić kilka kostek lodu.