Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1661
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 511
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2419
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1661
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 511
Składniki
Śmietanę ubić na sztywno. Można dodać troszkę cukru pudru w czasie ubijania.
Likier jajeczny zagrzać w kąpieli wodnej. Dodać rum i wymieszać. Alkohol musi być wyraźnie ciepły. Przelać do szklaneczki i przykryć czapą z bitej śmietany. Posypać przyprawą korzenną, kakao. Udekorować wg fantazji.
Smacznego.
*
Zachowanie proporcji, czyli dwie porcje likieru jajecznego i jedna porcja rumu, gwarantuje najlepszy smak.