Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35680
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35680
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Śmietanę ubić na sztywno. Można dodać troszkę cukru pudru w czasie ubijania.
Likier jajeczny zagrzać w kąpieli wodnej. Dodać rum i wymieszać. Alkohol musi być wyraźnie ciepły. Przelać do szklaneczki i przykryć czapą z bitej śmietany. Posypać przyprawą korzenną, kakao. Udekorować wg fantazji.
Smacznego.
*
Zachowanie proporcji, czyli dwie porcje likieru jajecznego i jedna porcja rumu, gwarantuje najlepszy smak.