Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodowo - pomarańczowe klimaty dla amatorów tego złotego naparu ... dla mnie marzenie, chwila relaksu ... polecam każdemu spróbować
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
susz zalać w dzbanku ok 200ml gorącej wody dodać wanilię parzyć ok 5 min. 2. Z połowy pomarańczy odciąć kawałek a z reszty wycisnąć sok. 3.Napar dosłodzić wg uznania do smaku i wlać sok z pomarańczy dokładnie wymieszać 4. Do szklanki/kubka wrzucić kawałek pomarańczy i przelać przez siteczko napar. (Można wykorzystać zaparzacz do kawy tez super spełnia swoje zadanie )
CIEKAWOSTKA o ROOIBOSIE :czerwonokrzew Aspalathus linearis, uprawiany w RPA Jest to napój nietypowy, niespokrewniony z tradycyjnymi herbatami. Napar ma specyficzny, miodowy smak. Wyróżnia się łagodnością i brakiem typowego w herbatach zielonych lub czarnych posmaku goryczy - nie zawiera garbników będących jego przyczyną. Nie zawiera także kofeiny.Z liści suszu, które po dojrzeniu i ususzeniu tnie się na drobne, 1-2 milimetrowe kawałki, otrzymuje się napar ziołowy, zwany najczęściej rooibos tea czerwonokrzew nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym.