Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne rogaliki z marmoladą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Pokrojoną margarynę wymieszaj z mąką. Do daj pozostałe i zagnieć. Zawiń ciasto w ściereczkę i włóż do garnka z zimną wodą.
Po 2 godzinach wyjmij kulę, cienko rozwałkuj i po krój na trójkąty. Na każdy kawałek nałóż marmoladę i uformuj rogaliki.
Ułóż ciastka na blasze i włóż do gorącego piekarnika na 15 minut.
Gotowe smakołyki polej lukrem i udekoruj kolorową posypką.
<strong>Przepis nadesłała: Angelika Praska</strong>Źródło: Kurier TV