Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki po włosku"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Składniki
Mozzarellę osączyć, pokroić w plasterki. Pomidory umyć, wytrzeć i pokroić w średniej grubości plastry. Bułeczki przekroić w poprzek. Posmarować masłem czosnkowym. Przełożyć plastrami mortadeli, listkami bazylii, plasterkami pomidorów oraz mozzarelli. Posypać pieprzem.
Bułeczki ułożyć na blasze. Wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika. Zapiekać, aż ser zacznie się topić. Przełożyć na talerze. Obłożyć dodatkowymi plasterkami pomidorów, listkami sałaty oraz oliwkami. Udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco