Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki śmietankowe ze śliwkami i orzechami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 358
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 358
Składniki
<strong>Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej Wsi</strong>
Śliwki umyj, wyjmij pestki, pokrój na cienkie plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier wymieszaj. Jajka roztrzep, dodaj olej i śmietanę.
Połącz z suchymi składnikami, dodaj orzechy, wymieszaj. Ciastem napełnij foremki do babeczek, powkładaj plasterki śliwek.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz ok. 20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie