Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z maślaną polewą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 177
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Kształt i smak jak z dzieciństwa. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: drożdże rozpuść w ciep łym mleku. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, szczyptę soli i resztę skła dników, wyrób. Gdy ciasto wyroś- nie, ponownie zagnieć. Uformuj 16 kulek. W każdej zrób wgłębienie, napełnij konfiturą, zlep.
Kulki ułóż ciasno w natłuszczonej formie. Przykryj ściereczką, wstaw na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 50°C. Wyjmij, rozgrzej do 190°C. Mleko, masło i cukier rozpuść, polej bułki. Piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie