Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb ziołowy"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4282
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 71
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 82
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4282
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 71
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 43
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 82
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, drobno posiekaj i razem z pomidorami włóż do garnka. Całość zalej octem, posól i gotuj na wolnym ogniu około 30 minut. Rozgotowane pomidory przełóż do miski. Wymieszaj z posiekaną bazylią i migdałami. Dodaj starty parmezan i połącz .
Mąkę wymieszaj z drożdżami, solą i cukrem. Dodaj połowę masła pokrojonego w kawałki, jajko oraz mleko. Zagnieć elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 90 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na prostokątny placek i posmaruj resztą rozpuszczonego masła. Następnie posyp go ziołami i startym serem.
Ciasto pokrój na sześć pasów jednakowej szerokości i nałóż je na siebie. Następnie przekrój je na mniejsze prostokąty. Formę wysmaruj masłem i ułóż ciasto, przykładając je do siebie pionowo. Odstaw na 30 minut. Piecz w temperaturze 180°C przez 35 minut do przyrumienienia. Podawaj z pesto pomidorowym.Źródło: Na żywo