Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrywane bułeczki drożdżowe z marmoladą
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 294
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 294
Składniki
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przygotować ciasto. Do miski wsypać mąkę, cukier, sól. Dodać jajka, rozpuszczone i przestudzone masło, wyrośnięty rozczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 45 minut. Ciasto wyjąć na blat posypany odrobiną mąki. Ciasto podzielić na 12 części. lekko rozpłaszczyć nałożyć łyżeczkę marmolady lub powideł. Skleić i uformować bułeczki. Odłożyć na dużą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem . Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. 10 minut. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 - 25 minut. Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału: