Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kawy i nie tylko. Pyszne rogaliki z marmoladą z róży.
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 285
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 117
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4586
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 189
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę rozcieramy z masłem, dodajemy wszystkie pozostałe składniki, drożdże rozkruszamy i wyrabiamy ciasto. Na pewno wszystko się się połączy. Ciasto będzie nieco twarde, ale takie ma być. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy cienki placek, przykładamy talerz o średnicy ( u mnie 21 cm. ) Odcinamy pasek dookoła talerza. Mamy okrąg, który dzielimy na osiem części. Takich kół wyjdzie nam kilka. Na szerszym brzegu nakładamy odrobinę marmolady i zwijamy od szerszej do wąskiej części. Rogaliki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy białkiem. Pieczemy w 190 stopniach C do zarumienienia ciasta.