Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowywano je na święto Hannukah. Są pyszne. Polecam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34631
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 174
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3825
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34631
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 174
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3825
Składniki
Ciasto: Miękkie masło utrzeć z serkiem waniliowym, a następnie dodać mąkę i wyrobić. Ciasto jest dość lepkie ale musi być zwarte. Ciasto odstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
Nadzienie: Masło roztopić i ostudzić, orzechy zmielić. Orzechy wymieszać z powidłami, cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem oraz rozpuszczonym masłem.
Schłodzone ciasto podzielić na 2 części. Każdy kawałek rozwałkować na koło o średnicy 28 – 30 cm. Koło podzielić na 8 równych trójkątów i na każdym kawałku rozsmarować nadzienie. Ciasto zwinąć zaczynając od szerszej strony.
Uformować rogaliki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem, dodać mleko i wymieszać. Posmarować rogaliki i posypać cukrem trzcinowym. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.