Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dzień rogalika a Agnieszka szybko fika i zawija rogalika. Dość żartów podam wam przepis na szybkie w wykonaniu rogaliki, szybko się je robi a jeszcze szybciej znikają. Mam nadzieję że przypadnie wam przepis do waszych gustów.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Przygotować twaróg ja twaróg dodaję do miski słodzę około 5 łyżek i dodaję trzy łyżki śmietany kwaśnej 18 %, wszystko dokładnie wygnieść widelcem do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przeciąć wzdłuż na dwa paski, następnie pociąć w trójkąty i na każdy trójkąt położyć 1 łyżeczkę przygotowanego twarogu lub marmolady.
Na tak przygotowane ciasto z twarogiem lub marmoladą zawijać rogaliki. Gotowe ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie przygotować jajko, roztrzepać je widelcem. Posmarować przygotowane rogaliki roztrzepanym jajkiem i obsypać obficie cukrem kryształ.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia.
Rogaliki wyszły tak smaczne że zniknęły zanim zdążyłam się obrócić. Polecam dla dzieci, gości i nie tylko.
Na obiad robiłam ziemniaki w całości oraz bigos który miałam w słoikach zawekowany.