Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Angielskie bułeczki maślane są popularne na całym świecie, a ich smak jest absolutnie nieodparty. Są delikatne, puszyste i mają niezapomniany aromat masła, który rozpływa się w ustach. Ich tekstura sprawia, że są idealnie chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, co po prostu rozpala apetyt.
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 4
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 646
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 4
Czerwona kapusta jest mocno zbita i twarda, dlatego warto ją po poszatkowaniu...
Odsłon: 646
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Masło pokroić w kostkę i dodać. wyrobić wszystko rękami. Następnie roztrzepać jajko i dodać do niego mleko, aromat cytrynowy. Całość rozmieszać widelcem i dodać do mąki. Zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 2 cm i wyciąć kółka przy pomocy szklanki. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Drugie jajko roztrzepać i posmarować bułeczki pędzelkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni około 12 minut - na złoty kolor.
Podawać ciepłe z dżemem lub nutellą. SMACZNEGO!