Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Angielskie bułeczki maślane są popularne na całym świecie, a ich smak jest absolutnie nieodparty. Są delikatne, puszyste i mają niezapomniany aromat masła, który rozpływa się w ustach. Ich tekstura sprawia, że są idealnie chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, co po prostu rozpala apetyt.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 738
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 162
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 738
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 162
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Masło pokroić w kostkę i dodać. wyrobić wszystko rękami. Następnie roztrzepać jajko i dodać do niego mleko, aromat cytrynowy. Całość rozmieszać widelcem i dodać do mąki. Zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 2 cm i wyciąć kółka przy pomocy szklanki. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Drugie jajko roztrzepać i posmarować bułeczki pędzelkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni około 12 minut - na złoty kolor.
Podawać ciepłe z dżemem lub nutellą. SMACZNEGO!