Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Angielskie bułeczki maślane są popularne na całym świecie, a ich smak jest absolutnie nieodparty. Są delikatne, puszyste i mają niezapomniany aromat masła, który rozpływa się w ustach. Ich tekstura sprawia, że są idealnie chrupiące na zewnątrz i miękkie wewnątrz, co po prostu rozpala apetyt.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 391
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11845
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 701
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 391
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11845
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 468
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 130
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 701
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Masło pokroić w kostkę i dodać. wyrobić wszystko rękami. Następnie roztrzepać jajko i dodać do niego mleko, aromat cytrynowy. Całość rozmieszać widelcem i dodać do mąki. Zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość około 2 cm i wyciąć kółka przy pomocy szklanki. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Drugie jajko roztrzepać i posmarować bułeczki pędzelkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni około 12 minut - na złoty kolor.
Podawać ciepłe z dżemem lub nutellą. SMACZNEGO!