Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 408
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 616
Dzisiaj przepis na pysznego kurczaka pieczonego z warzywami. Danie pyszne i p...
Odsłon: 69
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 167
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 408
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjec...
Odsłon: 616
Dzisiaj przepis na pysznego kurczaka pieczonego z warzywami. Danie pyszne i p...
Odsłon: 69
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 167
Składniki
Składniki zaczynu wymieszać, przykryć folią spożywczą i zostawić w temperaturze pokojowej na 10-12 godzin.
Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać zaczyn, sól i wodę, zagniatając jednolite, elastyczne ciasto (można to zrobić ręcznie lub w misie miksera używając haka do wyrabiania ciasta).
Ciasto przełożyć do miski, przykryć ścierką i zostawić w ciepłym miejscu na około 2 godziny do wyrastania.
Z ciasta uformować dwie długie lub trzy krótsze bagietki, ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Wyrośnięte bagietki naciąć w kilku miejscach ostrym nożem. Na dno rozgrzanego piekarnika wrzucić kostki lodu, włożyć blachę z bagietkami, piec przez 20 minut. Studzić na kartce.