Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślanka jako dodatek do ciasta drożdżowego sprawia, że pieczywo jest bardziej pulchne ...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12505
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5252
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości.
Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości. Uformować bagietki, przenieść na blachę i pozostawić do napuszenia. Potem wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać obficie makiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Smacznego!