Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślanka jako dodatek do ciasta drożdżowego sprawia, że pieczywo jest bardziej pulchne ...
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8664
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7258
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327924
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8664
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7258
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327924
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości.
Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości. Uformować bagietki, przenieść na blachę i pozostawić do napuszenia. Potem wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać obficie makiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Smacznego!