Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis dla osób, które chcą zdrowo jeść i żyć.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2521
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4338
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2521
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4338
Składniki
Orzechy należy zmielić na małe kawałki. Wszystkie ziarna i żurawinę należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około 5 minut. Później odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy jajka zmieszane z oliwą i doprawiamy solą. Wszystko mieszamy. Przekładamy bo keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180C. Po wyjęciu z pieca wyjmujemy chleb delikatnie z blaszki i czekamy aż wystygnie. Wówczas nada się do jedzenia. Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować taki chleb.