Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują na ciepło z masłem czosnkowym.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 135
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 292
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23603
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 328
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 135
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 292
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23603
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 328
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Do dwóch szklanek wlać trochę ciepłej wody, w jednej rozpuścić drożdże z cukrem, w drugiej sól. Do mąki dodać resztę wody i olej. Zarobić ciasto, następnie dodać rozpuszczone drożdże, cały czas wyrabiając ciasto, po jakimś czasie dodać wodę z solą. Dokładnie wyrobić ciasto i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 2 godziny.
Gdy ciasto wyrośnie formować bułeczki i układać na blaszce posypanej mąką krupczatką. Piec w nagrzanym piekarniku (210 stopni) na samym dole, przez około 20 minut.