Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują na ciepło z masłem czosnkowym.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1792
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 57
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1792
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 57
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 176
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Do dwóch szklanek wlać trochę ciepłej wody, w jednej rozpuścić drożdże z cukrem, w drugiej sól. Do mąki dodać resztę wody i olej. Zarobić ciasto, następnie dodać rozpuszczone drożdże, cały czas wyrabiając ciasto, po jakimś czasie dodać wodę z solą. Dokładnie wyrobić ciasto i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 2 godziny.
Gdy ciasto wyrośnie formować bułeczki i układać na blaszce posypanej mąką krupczatką. Piec w nagrzanym piekarniku (210 stopni) na samym dole, przez około 20 minut.