Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki najlepiej smakują na ciepło z masłem czosnkowym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13134
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2498
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3651
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4569
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13134
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2498
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3651
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4569
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Do dwóch szklanek wlać trochę ciepłej wody, w jednej rozpuścić drożdże z cukrem, w drugiej sól. Do mąki dodać resztę wody i olej. Zarobić ciasto, następnie dodać rozpuszczone drożdże, cały czas wyrabiając ciasto, po jakimś czasie dodać wodę z solą. Dokładnie wyrobić ciasto i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 2 godziny.
Gdy ciasto wyrośnie formować bułeczki i układać na blaszce posypanej mąką krupczatką. Piec w nagrzanym piekarniku (210 stopni) na samym dole, przez około 20 minut.