Jest to jedna z tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie.
Bułeczki ala pizza
Składniki
- Ser mozzarella
- Salami
- Oliwa z oliwek
- Oregano
- Drożdże – 20 g
- Mąka typ 450 – 300 g
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól
- Koncentrat pomidorowy – 100 g
- Bazylia
- Sól i pieprz
Składniki
- Ser mozzarella
- Salami
- Oliwa z oliwek
- Oregano
- Drożdże – 20 g
- Mąka typ 450 – 300 g
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól
- Koncentrat pomidorowy – 100 g
- Bazylia
- Sól i pieprz

Etapy przygotowania
Rozpuszczamy drożdże i cukier w szklance ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut.
W misce mieszamy mąkę z solą i stopniowo dodajemy rozpuszczone drożdże, rozrabiając ciasto widelcem. Dodajemy oliwę z oliwek i łączymy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy ciasto na blat i ugniatamy, aż stanie się elastyczne i gładkie. Ponownie wkładamy ciasto do miski, przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy na 30-60 minut.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą, bazylią, solą i pieprzem.
Po wyrośnięciu ciasta dzielimy je na małe kulki, a następnie rozwałkowujemy na niewielkie placki. Placki smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy salami, ser mozzarella i zamykamy.
Tak przygotowane kulki skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy oregano i wkładamy do rozgrzanego na 250 stopni piekarnika. Bułeczki gotowe będą w 5-10 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 353

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 214

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 75

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 60
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 353

Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Grzyby
- Przyprawy
- Kotlety
- Bułki
Odsłon: 214

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 75

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 60



Składniki
- Ser mozzarella
- Salami
- Oliwa z oliwek
- Oregano
- Drożdże – 20 g
- Mąka typ 450 – 300 g
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól
- Koncentrat pomidorowy – 100 g
- Bazylia
- Sól i pieprz
Rozpuszczamy drożdże i cukier w szklance ciepłej wody i odstawiamy na 10 minut.
W misce mieszamy mąkę z solą i stopniowo dodajemy rozpuszczone drożdże, rozrabiając ciasto widelcem. Dodajemy oliwę z oliwek i łączymy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Przekładamy ciasto na blat i ugniatamy, aż stanie się elastyczne i gładkie. Ponownie wkładamy ciasto do miski, przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy na 30-60 minut.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą, bazylią, solą i pieprzem.
Po wyrośnięciu ciasta dzielimy je na małe kulki, a następnie rozwałkowujemy na niewielkie placki. Placki smarujemy sosem pomidorowym, nakładamy salami, ser mozzarella i zamykamy.
Tak przygotowane kulki skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy oregano i wkładamy do rozgrzanego na 250 stopni piekarnika. Bułeczki gotowe będą w 5-10 minut.