Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego na dobre śniadanie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (2-3 łyżki), po czym dodać mleko. Do osobnej miski wsypać mąkę i resztę sypkich produktów. Następnie wbić 2 jaja i dodać mleko z drożdżami i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut. Zostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Po upływie około 30 minut ciasto wyłożyć na stolnicę , wykroić kwadraty i nakładać nadzienie serowe. Składać bułeczki w kopertę. Piec w temp. 190 przez 15 minut Wykonanie nadzienia: Ser biały najlepiej zmielić, następnie dodać żółtka, cukier wanilinowy, aromat, śmietanę i cukier. Dokładnie wymieszać. PS. przed pieczeniem należy wysmarować bułeczki białkiem jajek (aby miały ładny rumiany kolor po upieczeniu)