Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego na dobre śniadanie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1014
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2184
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1014
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2184
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4200
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (2-3 łyżki), po czym dodać mleko. Do osobnej miski wsypać mąkę i resztę sypkich produktów. Następnie wbić 2 jaja i dodać mleko z drożdżami i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut. Zostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Po upływie około 30 minut ciasto wyłożyć na stolnicę , wykroić kwadraty i nakładać nadzienie serowe. Składać bułeczki w kopertę. Piec w temp. 190 przez 15 minut Wykonanie nadzienia: Ser biały najlepiej zmielić, następnie dodać żółtka, cukier wanilinowy, aromat, śmietanę i cukier. Dokładnie wymieszać. PS. przed pieczeniem należy wysmarować bułeczki białkiem jajek (aby miały ładny rumiany kolor po upieczeniu)