Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego na dobre śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112777
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 91
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 214
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 351
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 621
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112777
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 91
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 214
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 351
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 621
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie (2-3 łyżki), po czym dodać mleko. Do osobnej miski wsypać mąkę i resztę sypkich produktów. Następnie wbić 2 jaja i dodać mleko z drożdżami i olej. Wyrabiać ciasto około 15 minut. Zostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Po upływie około 30 minut ciasto wyłożyć na stolnicę , wykroić kwadraty i nakładać nadzienie serowe. Składać bułeczki w kopertę. Piec w temp. 190 przez 15 minut Wykonanie nadzienia: Ser biały najlepiej zmielić, następnie dodać żółtka, cukier wanilinowy, aromat, śmietanę i cukier. Dokładnie wymieszać. PS. przed pieczeniem należy wysmarować bułeczki białkiem jajek (aby miały ładny rumiany kolor po upieczeniu)