Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie bułeczki każdy zje z przyjemnością na drugie śniadanie do pracy. Idealne na jesienne ponure dni. Można przygotować wcześniej, bo na drugi dzień są jeszcze lepsze.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2555
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20028
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 531
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7063
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2555
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20028
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 531
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 630
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7063
Składniki
1. Drożdże przekładamy do naczynia, dodajemy jedną łyżkę mąki pszennej, cukier i wlewamy połowę szklanki lekko rozgrzanego mleka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przekładamy pozostałe składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
3. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebulę, oregano, tymianek, pieprz, paprykę słodką oraz sól. Dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy. 4. Na oprószonym mąką blacie robimy z ciasta wałek, który dzielimy na 8 części, następnie okrągłe placki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Każdy placek smarujemy żółtkiem i nakładamy farsz. 6. Pieczemy 20 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego