Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie bułeczki każdy zje z przyjemnością na drugie śniadanie do pracy. Idealne na jesienne ponure dni. Można przygotować wcześniej, bo na drugi dzień są jeszcze lepsze.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7647
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 233
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2609
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7647
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 233
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2609
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 546
Składniki
1. Drożdże przekładamy do naczynia, dodajemy jedną łyżkę mąki pszennej, cukier i wlewamy połowę szklanki lekko rozgrzanego mleka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przekładamy pozostałe składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
3. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebulę, oregano, tymianek, pieprz, paprykę słodką oraz sól. Dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy. 4. Na oprószonym mąką blacie robimy z ciasta wałek, który dzielimy na 8 części, następnie okrągłe placki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Każdy placek smarujemy żółtkiem i nakładamy farsz. 6. Pieczemy 20 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego