Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie bułeczki każdy zje z przyjemnością na drugie śniadanie do pracy. Idealne na jesienne ponure dni. Można przygotować wcześniej, bo na drugi dzień są jeszcze lepsze.
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 132
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 425
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1226
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 132
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 425
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1226
Składniki
1. Drożdże przekładamy do naczynia, dodajemy jedną łyżkę mąki pszennej, cukier i wlewamy połowę szklanki lekko rozgrzanego mleka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przekładamy pozostałe składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
3. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebulę, oregano, tymianek, pieprz, paprykę słodką oraz sól. Dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy. 4. Na oprószonym mąką blacie robimy z ciasta wałek, który dzielimy na 8 części, następnie okrągłe placki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Każdy placek smarujemy żółtkiem i nakładamy farsz. 6. Pieczemy 20 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego