Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie bułeczki każdy zje z przyjemnością na drugie śniadanie do pracy. Idealne na jesienne ponure dni. Można przygotować wcześniej, bo na drugi dzień są jeszcze lepsze.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12947
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8054
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 736
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12947
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8054
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2189
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 736
Składniki
1. Drożdże przekładamy do naczynia, dodajemy jedną łyżkę mąki pszennej, cukier i wlewamy połowę szklanki lekko rozgrzanego mleka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przekładamy pozostałe składniki na ciasto oraz wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
3. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cebulę, oregano, tymianek, pieprz, paprykę słodką oraz sól. Dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy. 4. Na oprószonym mąką blacie robimy z ciasta wałek, który dzielimy na 8 części, następnie okrągłe placki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Każdy placek smarujemy żółtkiem i nakładamy farsz. 6. Pieczemy 20 minut w 180°C.
7. Gotowe. 8. Smacznego