Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super na podwieczorek do kawki lub herbatki , smakują też dzieciom.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113080
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113080
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Z drożdży , ciepłego mleka ,cukru i 1łyżki mąki zrobić rozczyn nakryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce na 15 min do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę dodać jajka , sól cukier, cukier waniliowy ,rozczyn z drożdży i resztę ciepłego mleka ,wyrabiać na gładkie ciasto . Pod koniec wyrabiania dodać ciepłe roztopione masło.
Tak wyrobione ciasto nakryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia (aż podwoi swoją objętość).
Wyrośnięte ciasto wyjmować porcjami na blat podsypany mąką i formować dowolny kształt bułeczek ,nadziewając też dowolnie tak jak lubimy.
Bułeczki układamy na blaszce przed włożeniem do piekarnika malujemy rozmąconym jajkiem można posypać kruszonką.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 minut.
SMACZNEGO!