Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dodatkiem jabłka idealnie sprawdzą się słodka przekąska lub dodatek do popołudniowej kawki ;)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5409
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29757
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19412
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5409
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29757
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19412
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Składniki
Drożdże skruszyć, zasypać cukrem, rozpuścić. następnie dodać ciepłe mleko, 2-3 łyżki mąki i tak przygotowany zaczyn odstawić na ok. 15 min. Potem dodać resztę mąki, szczyptę soli, 2 łyżki stopionego masła, jaja i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Jabłka obrać, wyciąć gniazda i pokroić w drobna kostkę. zasypać cynamonem i cukrem, wymieszać. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe kuleczki (u mnie wyszło ich 17). Każdą trochę rozpłaszczyć, nałożyć farsz i "zamknąć", złożeniem układając na blasze na ok. 30 min. do napuszenia.
Na koniec smarujemy roztrzepanym mlekiem i na wierzch dajemy posypkę. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min. Smacznego!