Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i serem o świetna propozycja na podwieczorek. Polecam wypróbowanie przepisu.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 40
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 13
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5090
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 40
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 13
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5090
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ser twarogowy mieszamy ze śmietaną i cukrem. Truskawki myjemy i kroimy na pół.
Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce masy twarogowej i układamy truskawki. Posypujemy wiórkami kokosowymi i cukrem. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)