Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe ze serem i truskawkami
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 455
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 177
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 455
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 177
Składniki
Z drożdży , letniego mleka, łyżki cukru i 3 łyżek mąki zrobić zaczyn i zostawić do wyrośnięcia na 20 min. Do wyrośniętego zaczynu ,dodać jaja, stopioną i ostudzoną margarynę, resztę cukru, cukier waniliowy, mąkę i wyrobić na gładkie elastyczne ciasto.Zostawić do wyrośnięcia na ok 1 h. Po wyrośnięciu, gdy podwoi swą objętość ,ciasto rozwałkować na ok 5mm i wykrawać koła większą szklanką,wziąć mniejszą szklanką i w wyciętym kole wykroić mniejsze koło ,zyskamy potrzebne nam dno i boki ciasteczek. Mniejszy krążek zostawić, a powstałą oponkę zwinąć w ósemkę. Blachę posmarować masłem i podsypać mąką. Ułożyć w niej krążki, a na krążkach ósemki. Ser zmiksować z żółtkiem, cukrem, na koniec dodać ubitą pianę z białka i sok z cytryny. Do każdej bułeczki dodać po łyżeczce sera na to owoce, Pieczemy po ok 25-30 w temp 180st