Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Pyszne drugie śniadanie lub przekąska.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12952
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8059
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2191
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 740
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12952
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8059
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2191
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 740
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem i sodą. W drugiej zmiksować masło z cukrem pudrem, dodać purre z marchewki i jajko, miksować do połączenia się składników. Mokre i suche składniki razem połączyć, dodać otartą skórkę z cytryny, wymieszać na jednolitą masę. Miskę z ciastem przykryć i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie zwilżonymi rękami formować kuleczki, ułożyć na przygotowanej blaszce, lekko spłaszczyć. Posmarować roztrzepanym jajkiem wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać sezamem.
Blaszkę włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.