Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Pyszne drugie śniadanie lub przekąska.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15214
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15214
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem i sodą. W drugiej zmiksować masło z cukrem pudrem, dodać purre z marchewki i jajko, miksować do połączenia się składników. Mokre i suche składniki razem połączyć, dodać otartą skórkę z cytryny, wymieszać na jednolitą masę. Miskę z ciastem przykryć i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie zwilżonymi rękami formować kuleczki, ułożyć na przygotowanej blaszce, lekko spłaszczyć. Posmarować roztrzepanym jajkiem wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać sezamem.
Blaszkę włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.