Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Pyszne drugie śniadanie lub przekąska.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem i sodą. W drugiej zmiksować masło z cukrem pudrem, dodać purre z marchewki i jajko, miksować do połączenia się składników. Mokre i suche składniki razem połączyć, dodać otartą skórkę z cytryny, wymieszać na jednolitą masę. Miskę z ciastem przykryć i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie zwilżonymi rękami formować kuleczki, ułożyć na przygotowanej blaszce, lekko spłaszczyć. Posmarować roztrzepanym jajkiem wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać sezamem.
Blaszkę włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-12 minut.