Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste bułeczki maślane, idealne na piknik, w podróż lub do szkoły czy pracy.Jako drugie śniadanie sprawdzają się rewelacyjnie. Najlepiej smakują ze szklanką mleka.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Do misy przesiej mąkę, zrób zagłębienie wsyp cukier, suche drożdże i wlej ciepłe mleko. Zacznij wyrabiać ciasto następnie dodaj żółtka i roztopione masło. Ciasto wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut.Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 1 godzinę.
Ma opruszoną mąka stolnicę wyjmij ciasto podziel na 12 części i uformuj bułeczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przykryj ściereczką żeby odpoczęły na 20 minut Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st . bułeczki przed pieczeniem posmaruj roztrzepanym jajkiem. Bułeczki maślane piecz około 25 minut na złoty kolor.