Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki maślane własnego wypieku.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3162
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 191
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6675
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3162
Aromatyczna papryka, smaczny tuńczyk w połączeniu z łazankami , świetne danie...
Odsłon: 191
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6675
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę z drożdżami, zrobić wgłębienie i wlać letnie mleko. Następnie dodać żółtka, cukier, wanilię i wyrobić ciasto dolewając połowę masła. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość jeszcze raz dokładnie wyrobić ciasto. Urywać kawałki ciasta, formować na dłoni bułeczki nadziewając masą krówkową. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, układać bułeczki i odstawić ponownie do podrośnięcia. Po czym posmarować pędzelkiem resztą masła, posypać migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i piec około 30 minut.