Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki maślane własnego wypieku.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3267
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154619
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 995
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3267
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154619
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 995
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Wykonanie: Masło stopić i przestudzić. Do miski wsypać mąkę z drożdżami, zrobić wgłębienie i wlać letnie mleko. Następnie dodać żółtka, cukier, wanilię i wyrobić ciasto dolewając połowę masła. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość jeszcze raz dokładnie wyrobić ciasto. Urywać kawałki ciasta, formować na dłoni bułeczki nadziewając masą krówkową. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, układać bułeczki i odstawić ponownie do podrośnięcia. Po czym posmarować pędzelkiem resztą masła, posypać migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni i piec około 30 minut.