Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis mojej mamy. Bułeczki są bardzo smaczne.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3206
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3562
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29230
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 271
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3206
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3562
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29230
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić letnim mlekiem, dodać mąkę, jaja, cukry i stopniowo masło. Ciasto wyrobić ręcznie lub robotem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtko ubić z cukrem , wymieszać ze skórką pomarańcza, drobno pokrojonymi śliwkami. Z wyrośniętego ciasta formować na dłoni bułeczki ( podobnie jak pączki) napełniać farszem śliwkowym, zlepiać i układać na stolnicy posypanej mąką. Następnie układać na blasze wyłożonej pergaminem, gdy podrosną upiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni około 25 minut. Posypać cukrem pudrem i podawać na zimno a także można podawać na ciepło.