Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis mojej mamy. Bułeczki są bardzo smaczne.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7287
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2737
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20273
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7287
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2737
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20273
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 596
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić letnim mlekiem, dodać mąkę, jaja, cukry i stopniowo masło. Ciasto wyrobić ręcznie lub robotem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtko ubić z cukrem , wymieszać ze skórką pomarańcza, drobno pokrojonymi śliwkami. Z wyrośniętego ciasta formować na dłoni bułeczki ( podobnie jak pączki) napełniać farszem śliwkowym, zlepiać i układać na stolnicy posypanej mąką. Następnie układać na blasze wyłożonej pergaminem, gdy podrosną upiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni około 25 minut. Posypać cukrem pudrem i podawać na zimno a także można podawać na ciepło.