Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pieczone pączki, puszyste , delikatne z pysznym nadzieniem w środku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 657
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1159
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 745
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113245
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 657
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1159
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 745
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy drożdże z dodatkiem łyżki mąki i łyżki cukru pudru. Dokładnie mieszamy.
I odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięty zaczyn łączymy z pozostałym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami i z przesianą mąką.
Składniki lekko wyrabiamy, gdy się połączą dodajemy roztopione, letnie masło i pianę ubitą na sztywno z białek.
Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
I odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wykładamy je na stolnicę.
Ciasto dzielimy na równe części, każdą lekko wałkujemy i wycinamy szklanką koła, a na środek każdego koła kładziemy łyżeczkę marmolady.
Zlepiamy brzegi.
I układamy na wyłożonej papierem do pieczenie blaszce, miejscem zlepienia do spodu i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
Podrośnięte bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160'C na około 30 minut.
Zrumienione dobrze wyrośnięte układamy w koszyku.
Smacznego !!!