Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko w proszku można świetnie wykorzystać do wypieku domowego pieczywa! Wychodzą z tego całkiem niezłe bułeczki... :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 138
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 334
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1391
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2539
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25848
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 138
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 334
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1391
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2539
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25848
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, mleko w proszku, wodę, mleko i stopione masło, wymieszać i odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać jaja, sól i mąkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60-70 min. do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podzielić na równe części( u mnie wyszło ich 15 szt) i formować bułeczki. Bułeczki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić na ok. 20 min. do napuszenia.
Następnie bułeczki naciąć i posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10-15 min. Smacznego!