Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejsze, czasem równa się najsmaczniejsze... i tak jest w przypadku tych bułeczek ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dodać 2-3 łyżki ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Poczekać kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w nasłonecznionym miejscu na ok. 60 min.
Wyrośnięte podzielić na równe części ( u mnie 12 szt). Uformować bułeczki. przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i poczekać jeszcze ok. 15 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Smacznego!