Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejsze, czasem równa się najsmaczniejsze... i tak jest w przypadku tych bułeczek ;)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20051
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 292
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 378
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20051
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 292
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 378
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dodać 2-3 łyżki ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Poczekać kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i ustawić w nasłonecznionym miejscu na ok. 60 min.
Wyrośnięte podzielić na równe części ( u mnie 12 szt). Uformować bułeczki. przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i poczekać jeszcze ok. 15 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Smacznego!