Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne bułeczki nadziane farszem z pieczarek, suszonych pomidorów i cebuli.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 126
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2679
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 273
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2630
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 126
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2679
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 273
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2630
Składniki
Nadzienie do bułek: Pieczarki, suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju rzepakowym z pomidorów. Solimy, pieprzymy do smaku. Gdy pieczarki i cebula są miękkie, studzimy.
Wykonanie bułeczek: Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki. Dodajemy 5 łyżek oleju rzepakowego, 1 łyżkę soli i rozrobione w szklance ciepłego mleka drożdże, oraz pozostałe 2 szklanki mleka. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po godzinie ponownie wyrabiamy ciasto podsypując go mąką do momentu gdy ciasto nie będzie się kleić do rąk, formujemy równe bułeczki, nakładamy do każdej farsz, zlepiamy i układamy na wcześniej przygotowanej blasze, przykrywamy i odstawiamy na 40-45 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie bułeczki smarujemy jajkiem, posypujemy makiem lub sezamem. Nagrzewamy piekarnik z termo obiegiem do 200 stopni Celsjusza, wkładamy blachę z bułeczkami i pieczemy 20 minut, bułeczki muszą być ładnie zarumienione. Upieczone bułeczki ściągamy z blachy razem z papierem na kratkę i studzimy. Smacznego !!!