Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarnuszka to częsty dodatek do domowego pieczywa. I wcale nie dziwi ten fakt, ponieważ dodatek czarnuszki sprawia, że pieczywo ciekawie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 514
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 611
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4716
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 952
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8442
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 514
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 611
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4716
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 952
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8442
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek mleka i mąki, wymieszać i zaczyn odstawić an kilkanaście minut aż "ruszy". Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu dodać czarnuszkę i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte podzielić na równe części ( u mnie 10 szt) i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 -25 min. Smacznego!