Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarnuszka to częsty dodatek do domowego pieczywa. I wcale nie dziwi ten fakt, ponieważ dodatek czarnuszki sprawia, że pieczywo ciekawie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i poczekać aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek mleka i mąki, wymieszać i zaczyn odstawić an kilkanaście minut aż "ruszy". Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać. Na końcu dodać czarnuszkę i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte podzielić na równe części ( u mnie 10 szt) i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 20 -25 min. Smacznego!