Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z chrupiącą skórką, które piecze moja mama. Zawsze się udają :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21848
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21848
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Składniki
Drożdże rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Mąkę połączyć z olejem, drożdżami, cukrem i solą.
Dolać ciepłej wody i zagnieść ciasto tak, aby pod koniec delikatnie kleiło się do dłoni.
Przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 1h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Formować niewielkie bułeczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut (już bez przykrycia).
Bułeczki naciąć ostrym nożem, posmarować mlekiem i posypać sezamem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut.
Smacznego :)