Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na bułeczki śniadaniowe. Przygotowałam te bułeczki z ciasta do pizzy i znikają błyskawicznie :) A jak nie bułki, to mamy przepis na ciasto do pizzy ;) czyli przepis 2in1
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Drożdże rozkruszamy, dodajemy cukier, ciepłą wodę i 2-3 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Wlewamy rozczyn do mąki i zaczynamy wyrabiać. Na koniec dodajemy dwie łyżki oleju. Dokładnie wyrabiamy ciasto i dzielimy na ok. 9 - 10 kulek z których formujemy bułeczki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Po tym czasie bułeczki możemy posypać żółtym serem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180st C przez ok. 25min. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl