Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na bułeczki śniadaniowe. Przygotowałam te bułeczki z ciasta do pizzy i znikają błyskawicznie :) A jak nie bułki, to mamy przepis na ciasto do pizzy ;) czyli przepis 2in1
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 75
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 61
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 265
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 174
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 75
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 61
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 265
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 174
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Drożdże rozkruszamy, dodajemy cukier, ciepłą wodę i 2-3 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Wlewamy rozczyn do mąki i zaczynamy wyrabiać. Na koniec dodajemy dwie łyżki oleju. Dokładnie wyrabiamy ciasto i dzielimy na ok. 9 - 10 kulek z których formujemy bułeczki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Po tym czasie bułeczki możemy posypać żółtym serem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180st C przez ok. 25min. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl