Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na bułeczki śniadaniowe. Przygotowałam te bułeczki z ciasta do pizzy i znikają błyskawicznie :) A jak nie bułki, to mamy przepis na ciasto do pizzy ;) czyli przepis 2in1
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85142
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2438
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9938
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3863
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7046
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85142
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2438
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9938
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3863
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7046
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Drożdże rozkruszamy, dodajemy cukier, ciepłą wodę i 2-3 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia na jakieś 15 min. Wlewamy rozczyn do mąki i zaczynamy wyrabiać. Na koniec dodajemy dwie łyżki oleju. Dokładnie wyrabiamy ciasto i dzielimy na ok. 9 - 10 kulek z których formujemy bułeczki. Układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Po tym czasie bułeczki możemy posypać żółtym serem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 180st C przez ok. 25min. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl