Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z arkusza ciasta francuskiego można wyczarować przeróżne przekąski na słono, ciasteczka, a nawet rogaliki czy bułeczki. Wystarczy kilka prostych składników, żeby zamienić kawałek ciasta w coś niesamowicie smacznego. Bułeczki z ciasta francuskiego będą jedną z najprostszych propozycji.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45642
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23123
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1355
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45642
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23123
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1355
Składniki
Rozwiń dwa arkusze ciasta francuskiego. Ułóż jeden na drugim. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe bułeczki. Wycięte bułeczki z ciasta francuskiego przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj bułeczki. Każdą z nich oprósz ziarnami czarnuszki.
Bułeczki z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).