Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z arkusza ciasta francuskiego można wyczarować przeróżne przekąski na słono, ciasteczka, a nawet rogaliki czy bułeczki. Wystarczy kilka prostych składników, żeby zamienić kawałek ciasta w coś niesamowicie smacznego. Bułeczki z ciasta francuskiego będą jedną z najprostszych propozycji.
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 355
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 204
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 355
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 204
Składniki
Rozwiń dwa arkusze ciasta francuskiego. Ułóż jeden na drugim. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe bułeczki. Wycięte bułeczki z ciasta francuskiego przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj bułeczki. Każdą z nich oprósz ziarnami czarnuszki.
Bułeczki z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).