Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z arkusza ciasta francuskiego można wyczarować przeróżne przekąski na słono, ciasteczka, a nawet rogaliki czy bułeczki. Wystarczy kilka prostych składników, żeby zamienić kawałek ciasta w coś niesamowicie smacznego. Bułeczki z ciasta francuskiego będą jedną z najprostszych propozycji.
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2608
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 48
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 77
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2608
Składniki
Rozwiń dwa arkusze ciasta francuskiego. Ułóż jeden na drugim. Za pomocą szklanki wytnij okrągłe bułeczki. Wycięte bułeczki z ciasta francuskiego przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj bułeczki. Każdą z nich oprósz ziarnami czarnuszki.
Bułeczki z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).