Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z dodatkiem dyni zapraszam po przepis
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Świeże drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku a suche daję bezpośrednio do mąki ,Składniki daję do miski oprócz sezamu i jajka do posmarowania ,Następnie obraną dynię ścieram na tarce o grubych oczkach gdy ma dużo soku odciskam i dodaję do składników w misce i zagniatam ciasto .
Zagniecione ciasto odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia przykryte ściereczką na 2 do 3 godzin . gdy ciasto wyrośnie formuję niewielkie bułeczki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam jeszcze na pól godziny by troszkę podrosły ,po tym czasie smaruję każdą bułeczkę rozbełtanym jajkiem i posypuję sezamem . Piekę około 30 minut w 2000 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,ale trzeba pilnować bo każdy piekarnik piecze inaczej ,po dokładne wykonanie zapraszam na film życzę smacznego.