Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z dodatkiem dyni zapraszam po przepis
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Składniki
Świeże drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku a suche daję bezpośrednio do mąki ,Składniki daję do miski oprócz sezamu i jajka do posmarowania ,Następnie obraną dynię ścieram na tarce o grubych oczkach gdy ma dużo soku odciskam i dodaję do składników w misce i zagniatam ciasto .
Zagniecione ciasto odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia przykryte ściereczką na 2 do 3 godzin . gdy ciasto wyrośnie formuję niewielkie bułeczki układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam jeszcze na pól godziny by troszkę podrosły ,po tym czasie smaruję każdą bułeczkę rozbełtanym jajkiem i posypuję sezamem . Piekę około 30 minut w 2000 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,ale trzeba pilnować bo każdy piekarnik piecze inaczej ,po dokładne wykonanie zapraszam na film życzę smacznego.