Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej zjeść je od razu jak są ciepłe, wtedy smakują wybornie. Idealne na śniadanie lub jako dodatek do barszczu.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1421
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12516
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15621
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1421
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12516
Składniki
Przygotować ciasto - Część mleka lekko podgrzać i wymieszać z cukrem oraz drożdżami. Do miski lub na stolnicy, wsypać przesianą mąkę, dodać rozpuszczone drożdże, olej i sól, wyrobić ciasto i odstawić na około pół godziny do wyrośnięcia.
Liście jarmużu poszarpać na mniejsze kawałki, dokładnie umyć i na sitku przelać ze dwa razy wrzątkiem, dobrze odcisnąć, bardzo drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek, dodać jarmuż, pokrojone parówki i przyprawy. Smażyć przez kilka minut, ciągle mieszając. Na koniec dodać pokrojoną na drobne kwadraciki fetę i smażyć jeszcze kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Z wyrośniętego ciasta urywamy po kawałeczku, formułujemy kwadracik, na środku kładziemy farsz i zlepiamy w kulkę. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy słonecznikiem. Piec w 180 st ok 30 minut.