Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z kruszonką"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2779
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2779
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto: do miseczki wsyp mąkę, drożdże oraz cukier. Wlej mleko i żółtka. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Pod koniec dodaj masło. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut.
Nadzienie: łodygi rabarbaru oczyść, potnij na kawałeczki. Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem i 1/2 szkl. mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozmieszany budyń. Gotuj minutę. na kruszonkę zagnieć.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 20 placuszków. Ułóż je na dużej blasze przykrytej pergaminem. Na bułeczki nałóż porcje budyniu oraz rabarbaru. Ciastka posyp kruszonką. Piecz około 30 minut 180°C.Źródło: Naj