Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze świeżym masełkiem smakują wybornie.
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 165
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3226
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3509
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 646
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 165
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3226
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 28
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3509
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 646
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem, łyżką mąki oraz 4 łyżkami mleka. Odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy rozczyn, resztę mleka i sól. Mieszamy. Wlewamy rozpuszczone masło. Stopniowo wsypujemy mąkę. Dodajemy połowę pestek dyni. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta formujemy niewielkie kule. Lekko spłaszczamy i układamy na blaszce. Bułeczki smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy pozostałymi pestkami. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.