Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze świeżym masełkiem smakują wybornie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1760
Polecam, pychota.
Odsłon: 583
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 474
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1760
Polecam, pychota.
Odsłon: 583
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 474
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem, łyżką mąki oraz 4 łyżkami mleka. Odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy rozczyn, resztę mleka i sól. Mieszamy. Wlewamy rozpuszczone masło. Stopniowo wsypujemy mąkę. Dodajemy połowę pestek dyni. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta formujemy niewielkie kule. Lekko spłaszczamy i układamy na blaszce. Bułeczki smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy pozostałymi pestkami. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.