Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki w formie "supełków" z dodatkiem sera ricotty i na wierzchu siemię lniane lub sezam...pycha!
Drożdże skruszyć do miski, dodać mąkę, sól i przyprawy, wymieszać. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Z każdej zrobić wałek i "zawiązać" w supełek. Pozostawić do napuszenia na 20 min. na blasze wyłożonej papierem.
Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać ziarnami. Część sezamem, a część siemieniem lnianym lub w dowolnej kombinacji :) Piec w temp. 210 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego!
Rozpływające się w ustach i bardzo delikatne i pulchne pszenno – żytnie placu...
Odsłon: 9123
Smacznie i przede wszystkim mało kalorycznie.
Odsłon: 9618
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 48
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 436
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 331
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 590
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 103
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 48
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 436
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 331
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 590
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 103
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać mąkę, sól i przyprawy, wymieszać. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Z każdej zrobić wałek i "zawiązać" w supełek. Pozostawić do napuszenia na 20 min. na blasze wyłożonej papierem.
Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać ziarnami. Część sezamem, a część siemieniem lnianym lub w dowolnej kombinacji :) Piec w temp. 210 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 48
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2803