Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki można posypać cukrem pudrem, ewentualnie polać lukrem. Do masy serowej można dodać również rodzynki
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1014
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2184
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1014
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 137
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2184
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4199
Składniki
Drożdże rozetrzeć z 3 łyżkami cukru. następnie dodać letnie mleko oraz 3 łyżki mąki. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. Rozczyn prawie potroi swoją objętość.
Kiedy rozczyn urośnie dodać resztę mąki, rozmącone jajko, sól, roztopioną margarynę,3 łyżki letniej wody i 2 łyżki cukru. Zagnieść ciasto , żeby było elastyczne. Następnie odstawić w ciepłe miejsce.
Zrobić nadzienie- 2 żółtka zmiksować z 1/3 szkl cukru i cukrem waniliowym. Pomału dodawać ser dalej miksując. Wlać wystudzoną roztopioną margarynę(2 łyżki). Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1cm. Wyciąć dużym kubkiem kółka. W środku zrobić wgłębienie, nałożyć ser. Brzegi bułek posmarować żółtkiem.
Bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min w 180 stopniach.