Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z zewnątrz chrupiące , w środku wilgotne. Można jeść bez dodatków. Fantastyczny aromat sera.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4451
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12674
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4451
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5899
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12674
Składniki
Ser tręna tarce. Ziemniaki przepuszczam przez paskę , lub dokładnie ugniatam widelcem.
Do miski wlewam ciepłe mleko, wsypuję cukier i drożdze i dokładnie mieszam. Dodaję resztę składników oprócz oleju i wszystko zagniatam. Odstawiam na ok. 1 godz.
Stolnicę smaruję olejem , wykładam ciasto i ugniatam ok. 5 minut .Formuję bułeczki i ukladam na blachę. Smaruję jajkem i odstawiam na 20 mn. Piekę ok. 20 minut w tem. 170 stopni.