Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z zewnątrz chrupiące , w środku wilgotne. Można jeść bez dodatków. Fantastyczny aromat sera.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1100
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1100
Składniki
Ser tręna tarce. Ziemniaki przepuszczam przez paskę , lub dokładnie ugniatam widelcem.
Do miski wlewam ciepłe mleko, wsypuję cukier i drożdze i dokładnie mieszam. Dodaję resztę składników oprócz oleju i wszystko zagniatam. Odstawiam na ok. 1 godz.
Stolnicę smaruję olejem , wykładam ciasto i ugniatam ok. 5 minut .Formuję bułeczki i ukladam na blachę. Smaruję jajkem i odstawiam na 20 mn. Piekę ok. 20 minut w tem. 170 stopni.