Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z zewnątrz chrupiące , w środku wilgotne. Można jeść bez dodatków. Fantastyczny aromat sera.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 70
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4146
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 70
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4146
Składniki
Ser tręna tarce. Ziemniaki przepuszczam przez paskę , lub dokładnie ugniatam widelcem.
Do miski wlewam ciepłe mleko, wsypuję cukier i drożdze i dokładnie mieszam. Dodaję resztę składników oprócz oleju i wszystko zagniatam. Odstawiam na ok. 1 godz.
Stolnicę smaruję olejem , wykładam ciasto i ugniatam ok. 5 minut .Formuję bułeczki i ukladam na blachę. Smaruję jajkem i odstawiam na 20 mn. Piekę ok. 20 minut w tem. 170 stopni.