Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z dodatkiem wiśni to słodka propozycja do kawy lub na drugie śniadanie. Zdrowe, domowe wypieki, to najlepsze co możemy zaoferować naszym domownikom oraz gościom ;)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 282
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21602
Składniki
Wiśnie zasypać cukrem i odstawić, by puściły sok. Drożdże zasypać cukrem, by się rozpuściły. Stopione masło wymieszać z letnim mlekiem i zalać drożdże, dodać kilka łyżek mąki i odstawić na kilka min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części, do każdej kłaść wiśnie i zwinąć w kulkę. Zostawić do napuszenia.
Ze stopionego masła, mąki i cukru pudru przygotować posypkę-wszystko ze sobą połączyć. Wyrośnięte bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem, posmarować stopionym masłem i posypać posypką. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!