Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponownie ziemniaki w roli głównej, pyszne bułeczki na śniadanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12742
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12742
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4509
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc z masłem, żółtkami, śmietaną. Drożdże utrzeć z ciepłym mlekiem, dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszać i odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoto i podawać z kwaśną śmietaną.