Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponownie ziemniaki w roli głównej, pyszne bułeczki na śniadanie.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 209
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 208
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 209
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 208
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc z masłem, żółtkami, śmietaną. Drożdże utrzeć z ciepłym mlekiem, dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszać i odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoto i podawać z kwaśną śmietaną.