Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponownie ziemniaki w roli głównej, pyszne bułeczki na śniadanie.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc z masłem, żółtkami, śmietaną. Drożdże utrzeć z ciepłym mlekiem, dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszać i odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoto i podawać z kwaśną śmietaną.