Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponownie ziemniaki w roli głównej, pyszne bułeczki na śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112775
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 90
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 211
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 350
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112775
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 90
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 211
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 350
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc z masłem, żółtkami, śmietaną. Drożdże utrzeć z ciepłym mlekiem, dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszać i odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoto i podawać z kwaśną śmietaną.