Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4955
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1168
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1470
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11384
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4955
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1168
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1470
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z podanych składników zagnieść kruszonkę i chwilę schłodzić w lodówce. Wykonanie: Z drożdży i kilku łyżek ciepłego mleka przygotować rozczyn. Gdy lekko podrośnie dodać resztę składników (oprócz dżemu) i wyrobić gładkie ciasto. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, jeszcze raz zagnieść i przełożyć do przygotowanej formy. Górę bułki posmarować dżemem i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez ½ godziny.