Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 272
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 593
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 500
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 893
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 272
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 593
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 500
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 893
Składniki
Wykonanie kruszonki: Z podanych składników zagnieść kruszonkę i chwilę schłodzić w lodówce. Wykonanie: Z drożdży i kilku łyżek ciepłego mleka przygotować rozczyn. Gdy lekko podrośnie dodać resztę składników (oprócz dżemu) i wyrobić gładkie ciasto. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, jeszcze raz zagnieść i przełożyć do przygotowanej formy. Górę bułki posmarować dżemem i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez ½ godziny.