Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe pieczywo na śniadanie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7633
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258175
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7633
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 71
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258175
Składniki
Wykonanie: Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić.
Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy .
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą.