Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe pieczywo na śniadanie.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17800
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1886
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15617
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17800
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1886
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15617
Składniki
Wykonanie: Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić.
Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy .
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą.