Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe pieczywo na śniadanie.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 210
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 210
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Składniki
Wykonanie: Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić.
Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą.
Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy .
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą.