Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanych składników wychodzą dwie duże bułki
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68768
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2098
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68768
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2098
Składniki
Składniki wymieszać ręcznie lub robotem do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Podsypać mąką, przykryć ścierką. Odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować podłużne bułki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ścierką i zostawić do wyrastania na około godzinę.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, rozgrzać do 220 stopni. Bułki naciąć w kilku miejscach, lekko skropić ciepłą wodą.
Piec przez 10 minut, następnie temperaturę obniżyć do 200 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Upieczone bułki studzić na kartce.