Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanych składników wychodzą dwie duże bułki
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Składniki wymieszać ręcznie lub robotem do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Podsypać mąką, przykryć ścierką. Odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować podłużne bułki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ścierką i zostawić do wyrastania na około godzinę.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, rozgrzać do 220 stopni. Bułki naciąć w kilku miejscach, lekko skropić ciepłą wodą.
Piec przez 10 minut, następnie temperaturę obniżyć do 200 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Upieczone bułki studzić na kartce.