Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanych składników wychodzą dwie duże bułki
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5659
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5659
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Składniki
Składniki wymieszać ręcznie lub robotem do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Podsypać mąką, przykryć ścierką. Odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować podłużne bułki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ścierką i zostawić do wyrastania na około godzinę.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, rozgrzać do 220 stopni. Bułki naciąć w kilku miejscach, lekko skropić ciepłą wodą.
Piec przez 10 minut, następnie temperaturę obniżyć do 200 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Upieczone bułki studzić na kartce.