Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanych składników wychodzą dwie duże bułki
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1610
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8325
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 242
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4317
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1610
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8325
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 242
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4317
Składniki
Składniki wymieszać ręcznie lub robotem do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Podsypać mąką, przykryć ścierką. Odstawić na 1-1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować podłużne bułki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ścierką i zostawić do wyrastania na około godzinę.
Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, rozgrzać do 220 stopni. Bułki naciąć w kilku miejscach, lekko skropić ciepłą wodą.
Piec przez 10 minut, następnie temperaturę obniżyć do 200 stopni i piec jeszcze 20-25 minut. Upieczone bułki studzić na kartce.